Néhány barátom, ismerősöm érdeklődött, tudnék-e segíteni, ilyen-olyan fájdalmaik enyhítésében.

Mivel volt már jócskán volt tapasztalatom a különbözó gyógynövényekkel, így kezdtem el kísérletezni az általam jó hatásúnak ítélt alapanyagokkal.

A fájdalmaknál általában a legfontosabbb feladat a gyulladások csökkentése, illetve ahol szükséges, a vérbőség biztosítása a vérkeringés serkentésével. Ezért aztán két féle gyógykencét  készítettem, az egyik inkább a gyors, de hatékony fájdalomcsillapításban segítség, míg
a másik csillapítja a fájdalmat és a hosszútávú regenerálódásban is alkalmazható.

Az első gyorssegélyként alkalmazható kenőcs a VILLÁM BALZSAM tartalmaz:
Kókuszolajat, méhviaszt, mentolt, kámfort, borsmenta, levendula, fahéj és eukaliptusz olajat.

A második kenőcs a KURKUMÁS KRÉMZSELÉ a kopott ízületek fájdalomcsökkentésére, gyulladásgátlásra és az ízület könnyebb mozgatására fókuszál.
Erre szolgál a kenőcsbe bedolgozott természetes zselatin, amely felszívódva segíti az ízületi vápa kenését.
Ennél a kenőcsnél más összetevőket használtam és más arányokat kevertem a felhasznált gyógynövényekből, hogy a hatás hosszútávon is működjön.

Tartalmaz: kókuszolajat, méhviaszt, zselatint, kurkumát, erdeifenyőgyantát, rozmaringolajat, mentolt, kámfort, természetes tartósítót.

Figyelmeztetések:

A hatóanyagokra érzékenyeknél allergiás reakció felléphet!

A kurkumás krémzselé megfogja a ruhát. Mosással eltávolítható, de jó ha tudsz róla. 😉

Mivel tartósítót nagyon minimálisan tartalmaz, ezért hűtőben tárolandó.

A beérkezett visszajelzésekből, hálálkodásokból úgy érzem, nyugodtan mondhatom: sikerült megoldani a feladatot és nagyon szuper kencéket kevernem. 😊

(De azért ne feledd: mindig lehet olyan szituáció, amikor az orvosi beavatkozás, vagy a gyógyszeres kezelés nem elkerülhető!)